ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegociasto francuskie 1 sztukgruszki 6 sztukrodzynki 2 łyżek stołowychmiód 2 łyżek stołowychorzechy 4 łyżek stołowychbiałka 1 sztukWykonanie:Obrane gruszki przekroić wzdłuż i wydrążyć gniazda nasienne.Sparzone, osączone rodzynki wymieszać z posiekanymi orzechami i miodem. Nadzieniem napełnić połówki gruszek i złożyć.Z ciasta wyciąć kwadraty o boku 15 cm. Owinąć każdą gruszkę i dokładnie zlepić brzegi. Ciasto po nakłuwać. Gruszki ułożyć na blasze i posmarować ubitym białkiem. Piec 10 minut na złoty kolor.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: