ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomaliny 600 gramówśmietana kremówka 600 mililitrówcukier brązowy 50 gramówkakao 2 łyżek stołowychbeziki 12 sztukcukier puder według uznaniaWykonanie:Kremówkę ubić z cukrem dodać przesiane kakao oraz pokruszone bezy i wymieszać. Wrzucić rozdrobnione widelcem maliny (10 sztuk odłożyć do dekoracji) i delikatnie wymieszać. Przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej przezroczystą folią, wygładzić wierzch i wstawić na 4h do zamrażarki. Godzinę przed podaniem przełożyć do lodówki. Po wyjęciu z tortownicy i po zdjęciu folii ozdobić deser malinami i posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: