Wykonanie
Mamy nowego domownika :) Mała, zielona, wzbudzająca wiele emocji - zarówno pozytywnych, jak i negatywnych. Chciała zostać na stałe. Córcia zadecydowała, że trzeba ją odnieść do mamy żabki, taty żabki, babci żabki i dziadka żabki :) Przez kilka minut jednak było wesoło :)
Przepis, który Wam dziś proponuję, należy do grupy zupełnie nieskomplikowanych. Wystarczą 4 składniki, by zachwycić niezapowiedzianych gości. Spędzicie w kuchni... może 7-8 minut, a efekt... Spróbujcie sami :) W wersji klasycznej podawany z
truskawkami. U mnie z
malinami, których sezon całkiem niedawno otworzyłam. Dziś w menu bałagan, a jutro... może malinowy torcik?
Składniki:250 ml
śmietany kremówki 30%250 g świeżych
malin100 g pokruszonej
bezy2 łyżki
cukru pudruSposób przygotowania:Ubij
śmietanę na puch, pod koniec ubijania dodaj
cukier i dobrze wymieszaj mikserem. Do ubitej
śmietany wsyp
maliny i
bezę. Dokładnie, acz delikatnie wymieszaj. Przełóż do pucharków, udekoruj
malinami i ciesz się błogimi minami swoich gości :)