ßßß Cookit - przepis na Deser angielski Triffle

Deser angielski Triffle

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
biszkopty 1 szklanek
śmietana kremówka 90 mililitrów
mleko 3 szklanek
budyń waniliowy 1 sztuk
wino słodkie 2 łyżek stołowych
cukier brązowy 3 łyżek stołowych
truskawki 1 szklanek
Wykonanie:
Ugorowany na mleku budyń przykryć folią i wystudzić. Pokruszone biszkopty wsypać do żaroodpornych foremek i skropić alkoholem. Śmietanę ubić i połączyć z ostudzonym budyniem oraz z oczyszczonymi, pokrojonymi na plasterki truskawkami. Foremki napełnić tą masą i posypać cukrem. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do chwili, aż na wierzchu utworzy się karmel. Deser podawać mocno schłodzony.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Angielska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7845/Deser-angielski--Triffle