Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
biszkopty 1 szklanek
śmietana kremówka 90 mililitrów
mleko 3 szklanek
budyń waniliowy 1 sztuk
wino słodkie 2 łyżek stołowych
cukier brązowy 3 łyżek stołowych
truskawki 1 szklanekWykonanie:Ugorowany na
mleku budyń przykryć folią i wystudzić. Pokruszone
biszkopty wsypać do żaroodpornych foremek i skropić
alkoholem.
Śmietanę ubić i połączyć z ostudzonym
budyniem oraz z oczyszczonymi, pokrojonymi na plasterki
truskawkami. Foremki napełnić tą masą i posypać
cukrem. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do chwili, aż na wierzchu utworzy się karmel. Deser podawać mocno schłodzony.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia AngielskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: