Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ananas 1 sztuk
bita śmietana według uznania
lody śmietankowe 4 gałka
wino białe wytrawne 50 mililitrów
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
sok z cytryny według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:1.
Ananasy odsączyć z soku. Pucharki wstawić do lodówki lub zamrażalnika abym mocno się wyziębiły.2.
Sok z ananasów połączyć z
winem i zagotować, do tego wlać
mąkę ziemniaczaną wymieszaną w minimalnej ilości
wody. Zagotować i gotować ok 2min aby nie było czuć surowej
mąki. Doprawić do smaku
sokiem z cytryny i
cukrem. Zostawić do ostudzenia.3.Plastry
ananasa rozdrobnić na mus w malakserze. Wyłożyć do pucharków. W środku musu
ananasowego zrobić niewielkie wgłębienie i nałożyć
lody. Całość udekorować
bitą śmietanę i polać sosem.Uwagi:Można podać z biszkopcikami lub rurkami waflowymi bez nadzienia.Autor: frezja1978Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: