ßßß Cookit - przepis na Śledzie z jabłkiem w śmietanie

Śledzie z jabłkiem w śmietanie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z matiesów 6 sztuk
kwaskowate jabłko 1 sztuk
duża cebula 1 sztuk
gęsta śmietana 125 mililitrów
cukier 1 łyżek deserowych
musztarda 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Matiesy umyć, osaczyć. Pokroić na 2 centymetrowe kawałki. Cebulę obrać, umyć, pokroić w krążki. Ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem. Osaczyć. Jabłko umyć, obrać, podzielić na ósemki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w dość grube plasterki. Śmietanę lub jogurt doprawić musztardą, sokiem cytrynowym i cukrem, tak by sos miał wyraźnie słodko-kwaśny smak. Śledzie wymieszać z sosem, przykryć, wstawić na 2-3 godziny do lodówki.Przed podaniem po¬sypać drobno pokrojoną natką.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-01-03
fajne
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6836/Sledzie-z-jablkiem-w-smietanie