Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filety z matiesów 6 sztukkwaskowate
jabłko 1 sztukduża
cebula 1 sztukgęsta
śmietana 125 mililitrów
cukier 1 łyżek deserowych
musztarda 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek deserowychWykonanie:Matiesy umyć, osaczyć. Pokroić na 2 centymetrowe kawałki.
Cebulę obrać, umyć, pokroić w krążki. Ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem. Osaczyć.
Jabłko umyć, obrać, podzielić na ósemki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w dość grube plasterki.
Śmietanę lub
jogurt doprawić
musztardą,
sokiem cytrynowym i
cukrem, tak by sos miał wyraźnie słodko-kwaśny smak.
Śledzie wymieszać z sosem, przykryć, wstawić na 2-3 godziny do lodówki.Przed podaniem po¬sypać drobno pokrojoną
natką.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-03fajneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: