ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomarańcze 1 sztukcukier 200 gramówcukier waniliowy 1 sztukmasło 200 gramówjogurt naturalny 2 łyżek stołowychmąka 400 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychWykonanie:Ze sparzonej pomarańczy zetrzeć skórkę. Z przesianej maki, miękkiego masła, cukrów, proszku do pieczenia oraz jogurtu i otartej skórki zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkowywać je partiami na cienkie plastry i wycinac foremkami serduszka. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15 minut. Jeśli chcesz powiesić serduszka na choince, już po ułożeniu ich na blasze, zrób w ciastkach dziurki, najlepiej słomka do napojów.Gdy ciasteczka wystygną, ozdobić je polewą czekoladową albo lukrem i kolorową posypką. W ciasteczka, które chcesz powiesić na choince, wciągnij nitki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: