ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopiersi z kurczaka 4 sztuksoczewica 150 gramówdymka, peczek 1 sztukgruszki 2 sztukmasło 50 gramówwermut biały 75 mililitrówpapryka mielona 1 szczyptasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Mięso umyć i osączyć. soczewicę namoczyć 30 minut i gotować w tej samej wodzie, aż będzie miękka, odcedzić. Oczyszczoną dymkę pokroić w krążki. Umyte gruszki obrać, przekroić w pół i usunąć gniazda nasienne oraz pokroić na cząstki.Filet podsmażyć na połowie rozgrzanego masła na złoty kolor, co pewien czas obracając. na drugiej patelni na reszcie masła zeszklić dymkę. Dodać soczewicę i podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem 5 minut. Pod koniec duszenia dodać gruszki. Usmażone piersi kurczaka posypać solą, pieprzem i papryką. Podawać na soczewicy duszonej z gruszkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: