ßßß Cookit - przepis na Sos kaparowy

Sos kaparowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
olej 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
bulion drobiowy 0,5 szklanek
kapary z zalewy 2 łyżek stołowych
śmietana 100 mililitrów
pieprz według uznania
mąka według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę posiekać i podsmażyć na oleju, wlać bulion i gotować 5 minut. Wrzucić kapary, zaprawić śmietaną, doprawić pieprzem. Sos można zagęścić mąką. Podawać na ciepło do grillowanej wieprzowiny, a szczególnie karkówki i polędwicy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10667/Sos-kaparowy