Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
olej 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
bulion drobiowy 0,5 szklanek
kapary z zalewy 2 łyżek stołowych
śmietana 100 mililitrów
pieprz według uznania
mąka według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę posiekać i podsmażyć na
oleju, wlać
bulion i gotować 5 minut. Wrzucić
kapary, zaprawić
śmietaną, doprawić
pieprzem. Sos można zagęścić
mąką. Podawać na ciepło do grillowanej
wieprzowiny, a szczególnie
karkówki i
polędwicy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: