ßßß Cookit - przepis na Zasmażka złota

Zasmażka złota

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
tłuszcz 3 dekagramów
mąka 3 dekagramów
gorący wywar 1/4 litrów
woda 1/4 litrów
Wykonanie:
Mąkę zrumienić w piekarniku lub na patelni na złoty kolor.Tłuszcz rozgrzać,zmieszać ze zrumienioną mąką, rozprowadzić zimnym płynem, zagotować dokładnie mieszając, aby nie było grudek.
Rozrzedzić gorącym wywarem i połączyć z potrawą.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6347/Zasmazka-zlota