ßßß Cookit - przepis na Spaghetti z salami alla siciliana

Spaghetti z salami alla siciliana

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron spaghetti integrali Combino 200 gramów
salami Salumeo 100 gramów
sos alla sicilliana Itialiamo 350 mililitrów
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
natka pietruszki posiekana według uznania
oliwa z oliwek terra di Bari według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Na patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek, dodać pokrojone w cienkie plastry salami i lekko poddusić, dodać sos, posiekaną natkę pietruszki, mieszając doprawić solą i pieprzem.
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy z oliwek, odsączyć, wyłożyć na półmisek i polać gorącym sosem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Węgierska
Potrawy z Makaronem
Komentarze:
Autor: monpol6
Data: 2009-04-08
:)super
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4474/Spaghetti-z-salami-alla-siciliana