Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
makaron spaghetti integrali Combino 200 gramów
salami Salumeo 100 gramów
sos alla sicilliana Itialiamo 350 mililitrów
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
natka pietruszki posiekana według uznania
oliwa z oliwek terra di Bari według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Na patelni podsmażyć drobno posiekaną
cebulę i rozgnieciony
czosnek, dodać pokrojone w cienkie plastry
salami i lekko poddusić, dodać sos, posiekaną
natkę pietruszki, mieszając doprawić
solą i
pieprzem.
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny
oliwy z oliwek, odsączyć, wyłożyć na półmisek i polać gorącym sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WęgierskaPotrawy z
MakaronemKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-08:)superDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: