Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jogurt naturalny 0,5 litrów
owoce drobne 500 gramów
żelatyna (na 1/2 l plynu)1 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier puder 4,5 łyżek stołowych
mięta według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
owoce osuszyć, większe pokroić na mniejsze kawałki. Rozpuszczoną w kilku łyżkach wrzątku
żelatynę ostudzić. Połączyć z kilkoma łyżkami
jogurtu, dodać pozostały
jogurt i zmiksować. Doprawić do smaku
cukrem waniliowym oraz
cukrem pudrem. Wymieszać z
owocami. Przełożyć do 6 niewielkich, głębokich miseczek. Wstawić do lodówki na kilka godzin.Miseczkę z deserem zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie (30 sekund). Po wyjęciu energicznym ruchem odwrócić miseczkę i ułożyć
galaretkę na talerzyku. Udekorować listkami
mięty.Uwagi:
Owoce:
maliny,
jagody,
truskawki.Mogą też być mrożone.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: