ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser zółty 50 gramówpapryka 4 sztukcebula czerwona 1 sztukolej 2 łyżek stołowychkminek mielony 1 łyżek deserowychpapryka mielona ostra 0,5 łyżek deserowychpieprz 0,5 łyżek deserowychawokado 1 sztukkukurydza konsrwowa 1 puszkanatka pietruszki 1 łyżek stołowychcukinia 1 sztukWykonanie:Umytym, osuszonym paprykom obciąć górną część i usunąć nasiona. Oczyszczoną cebule posiekać. Umyta cukinie przekroić wzdłuż na pół, a następnie na plasterki.Cebule podsmażyć na oleju, dodać kminek, ostrą paprykę oraz pieprz. Wrzucić cukinię i smażyć 4 minuty, mieszając. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia.Obrane awokado pokroić na niewielkie kawałki, kukurydze odcedzić, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wymieszać awokado z cukinia, kukurydzą, cebulą, posiekana natka pietruszki oraz startym serem. tym farszem nafaszerować papryki i ustawić w naczyniu do zapiekania. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: