ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukcukier 1 szklanekmąka krupczatka 1 szklanekśmietana kremówka 1 szklanekbrzoskwinie w puszce 1 sztukHerbata 0,5 szklanekalkohol 2 łyżek stołowychcukier puder 0,5 szklanekwrzątek 3 łyżek stołowychszafran 1 szczyptaWykonanie:Wykonanie ciasta biszkoptowego: całe jajka ze szklanką cukru ubić do białości, powoli wsypać mąkę i delikatnie, łyżką, połączyć. Ciasto przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach na złoty kolor. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika. Zimne ciasto przeciąć na 2 krążki. Śmietanę ubić. Zalewę z owoców zlać do kubka, dodać mocną herbatę i alkohol, wymieszać i polać obie połówki ciasta. Owoce pokroić, wymieszać ze śmietaną i wyłożyć na spód ciasta, przykryć drugą połówką. Przygotowanie lukru: szafran wymieszać z wrzątkiem i utrzeć z cukrem pudrem. Gotowym lukrem posmarować ciasto i wstawić do lodówki na kilka godzin.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: