ßßß Cookit - przepis na Margherita II

Margherita II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
woda letnia 0,5 szklanek
olej 8 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
pomidory w kawałkach z puszki 400 gramów
pomidory swieże 2 sztuk
mozzarella w plastrach 250 gramów
parmezan tarty 4 łyżek stołowych
bazylia listki według uznania
zioła prowansalskie według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Drożdże rozpuścić w wodzie razem z olejem (4 łyżki) i solą (0,5 łyżeczki) dodawać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry. Pomidory z puszki przyprawić solą, pieprzem i ziołami.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć nim okrągłą natłuszczoną formę, nakłuć widelcem. Na cieście ułożyć pomidory i mozzarellę. Posypać parmezanem, solą i pieprzem, skropić olejem. Piec 20 minut w 250 stopniach. Przed podaniem przybrać bazylią.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: Scully16
Data: 2009-04-30
smak lepszy niz w pizzerii
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4735/Margherita-II