Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorosół esencjonalny z
kurczaka 1 litrów
cytryna 2 sztuk
natka pietruszki według uznania
śmietana 150 mililitrów
ryż jaśminowy według uznania
pieprz biały według uznania
wermut biały wytrawny 2 łyżek stołowychWykonanie:Jedną wyszorowana
cytrynę przekroić na pół, wycisnąć sok, dodać do rosołu i wrzucić wyciśnięte połówki, żeby zupa przeszła aromatem ze skórki. Zagotować i dodać
śmietanę rozprowadzoną w niewielkiej ilości zupy. Wyjąć połówki
cytryny, a zupę doprawić
pieprzem. Podawać z ugotowanym
ryżem i posiekana
natką. Do każdego talerza włożyć plasterek
cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: