ßßß Cookit - przepis na Zupa cytrynowa

Zupa cytrynowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
rosół esencjonalny z kurczaka 1 litrów
cytryna 2 sztuk
natka pietruszki według uznania
śmietana 150 mililitrów
ryż jaśminowy według uznania
pieprz biały według uznania
wermut biały wytrawny 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Jedną wyszorowana cytrynę przekroić na pół, wycisnąć sok, dodać do rosołu i wrzucić wyciśnięte połówki, żeby zupa przeszła aromatem ze skórki. Zagotować i dodać śmietanę rozprowadzoną w niewielkiej ilości zupy. Wyjąć połówki cytryny, a zupę doprawić pieprzem. Podawać z ugotowanym ryżem i posiekana natką. Do każdego talerza włożyć plasterek cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9798/Zupa-cytrynowa