ßßß Cookit - przepis na Korzenne gruszki w czekoladzie

Korzenne gruszki w czekoladzie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
gruszki 4 sztuk
cukier brązowy 4 łyżek stołowych
kora cynamonu (kawałek)1 sztuk
gwiazdki anyżu 1 sztuk
laska wanilii 1 sztuk
goździki 6 sztuk
imbir (3 cm)1 sztuk
czekolada mleczna 100 gramów
śmietana kremowa 150 mililitrów
Cynamon 1 szczypta
Wykonanie:
Do 1 litra wody wsypać cukier, wrzucić korę cynamonu, anyż, wanilie, goździki oraz pokrojony na słupki imbir i gotować 15 minut. Obrać gruszki, ale zostawić ogonki. Cale owoce wrzucić do korzennego syropu i gotować 30 minut na wolnym ogniu. Połamana czekoladę włożyć do rondla, wlać śmietanę, dodać cynamon i podgrzewać, aż się rozpuści. Z syropu wyjąć gruszki, ułożyć na talerzach lub w salaterkach i polać sosem czekoladowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Inne
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10475/Korzenne-gruszki-w-czekoladzie