ßßß
Stek z antrykotu z sosem gorgonzola z zielonym pieprzemAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 10 minutCzas gotowania: 15 minutW sumie: 25 minutPorcje: 2Składniki300 g steka z antrykotu150 g sera gorgonzola50 ml śmietanki 30%30 g zielonego pieprzu konserwowegoPrzygotowaniePrzygotować sos gorgonzolaSer gorgonzola pokroić na kawałki i przełożyć do rondelka.Dodać śmietankę kremówkę i zielony pieprz konserwowy.Gotować na małym ogniu często mieszając przez około 5 minut do całkowitego rozpuszczenia gorgonzoli.Usmażyć stekZadbać o to aby stek doprowadzić do temperatury pokojowej, najlepiej wyciągnąć go z lodówki godzinę przed smażeniem.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, jedną stronę steka posolić i położyć tą stroną na patelni.Smażyć przez 4 minuty na średnim ogniu, a następnie odwrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 4 minuty.Odłożyć na talerz i pozwolić stekowi odpocząć przez około 6 minut.Stek pokroić w paski i przełożyć na talerz, podawać z sosem gorgonzola. Smacznego!3 . 5.3251
Podoba Ci się ten przepis?Przypnij go do swojej tablicy na Pintereście, Stylowi lub Zszywka. Zapisując go w swojej kolekcji zainspirujesz innych!