Wątróbka z groszkiem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
-1 cebula biała
-2 czerwone cebulki
-300g wątróbki drobiowej
-szklanka zielonego groszku
-olej, masło
-sól, pieprz
-szczypta gałki muszkatołowej
-koper
Wykonanie:
Białą cebulę kroimy w wiórka, smażymy na złoto na oleju z dodatkiem masła.
Wątróbkę płuczemy , suszymy , kroimy w paski, dorzucamy do cebuli, smażymy mieszając ok.5 minut. Następnie wsypujemy groszek, mieszamy , dokładamy jeszcze masła, przykrywamy i na wolnym ogniu dusimy 10 minut, doprawiamy do smaku.
Osobno na oleju blanszujemy czerwoną cebulę i mieszamy z ugotowanym ryżem.
Watróbkę podajemy z ryżem.
Źródło:https://gotujemyzpomyslem.blog/2020/02/16/watrobka-z-groszkiem