Wykonanie
![](/Data/Images/podrozwkulinaria.pl\torcik-piankowy-zebra/l/1496569019.jpg)
![](/Data/Images/podrozwkulinaria.pl\torcik-piankowy-zebra/l/633890417.jpg)
![](/Data/Images/podrozwkulinaria.pl\torcik-piankowy-zebra/l/-12065621.jpg)
![](/Data/Images/podrozwkulinaria.pl\torcik-piankowy-zebra/l/273401833.jpg)
Składniki:Spód:376 g
herbatników kakaowych -2 opakowania200 g miękkiego
masłaSkładniki na kolorową piankę:1 puszka (530 g)
mleka skondensowanego3 kolorowe
galaretki w różnych kolorach ( żółty, niebieski, różowy)3 szklanki wrzącej
wodyPrzygotowanie:
Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym
masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 60 minut w lodówce.
Mleko skondensowane dobrze schładzamy. Rozpuszczamy 3
galaretki każdą w szklance
wody. Odstawiamy do ostygnięcia i lekkiego zgęstnienia.
Mleko skondensowane miksujemy, dzielimy na trzy równe porcje, każdą dodajemy do
galaretki i miksujemy raz jeszcze. Delikatnie wylewamy na
herbatniki po 3 łyżki masy żółtej, później 3 łyżki niebieskiej i 3 łyżki różowej, tak do wykorzystania wszystkich mas. Wstawiamy gotowy torcik do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy kolorowymi posypkami.
![](/Data/Images/podrozwkulinaria.pl\torcik-piankowy-zebra/l/-2022829322.jpg)
Blender kielichowy CAMRY CR 4058 to innowacyjny blender o wysokiej mocy 1500 W, który dzięki specjalnym 4-ramiennym ostrzom wykonanym ze stali szlachetnej z niebywałą łatwością wydobędzie najbardziej niezbędne składniki odżywcze ze świeżych
owoców i warzyw, rozłupie nasiona, rozetrze skórki.Więcej szczegółów na temat blendera i ofert możecie znaleźć na stronie producenta, lub u oficjalnych dystrybutorów
marki CAMRY dostępnych
między innymi na https://www.ceneo.pl/39706293 .Źródło