Wykonanie
Składniki:-
makaron długie nitki/chiński/-mała
cukinia-
marchewka-kawałek
selera-
cebula ,
czosnek-300g
mięsa gotowanego z rosołu-1
jajko,mała
cebulka,
przyprawyzielona
pietruszka-kilka
pomidorków coctailowych-
olej, łyżka
masłaWykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.Na
oleju szklimy pokrojoną w piórka
cebulkę, dodajemy
czosnek i wcześniej pokrojone w długie paski warzywa. Zakupiłam super strugaczkę do warzyw, warzywa wychodzą jak spaghetti.Pod koniec dodajemy umyte
pomidorki. Wszystko dusimy 10-15 minut.
Mięso mielimy, dodajemy
jajko,
przyprawy, drobno pokrojoną
cebulkę. Formujemy malutkie kulki, obtaczamy w
mące , wrzucamy na wrzącą osoloną
wodę. Gotujemy 10 minut. Odcedzamy, dodajemy do warzyw, dusimy jeszcze ok. 5 minut.Do warzyw dodajemy
makaron , mieszamy.