Makaron z warzywami i kulkami z mięsa

nazwa

Wykonanie

Składniki:
-makaron długie nitki/chiński/
-mała cukinia
-marchewka
-kawałek selera
-cebula , czosnek
-300g mięsa gotowanego z rosołu
-1 jajko,mała cebulka, przyprawy
zielona pietruszka
-kilka pomidorków coctailowych
-olej, łyżka masła
Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Na oleju szklimy pokrojoną w piórka cebulkę, dodajemy czosnek i wcześniej pokrojone w długie paski warzywa. Zakupiłam super strugaczkę do warzyw, warzywa wychodzą jak spaghetti.
Pod koniec dodajemy umyte pomidorki. Wszystko dusimy 10-15 minut.
Mięso mielimy, dodajemy jajko, przyprawy, drobno pokrojoną cebulkę. Formujemy malutkie kulki, obtaczamy w mące , wrzucamy na wrzącą osoloną wodę. Gotujemy 10 minut. Odcedzamy, dodajemy do warzyw, dusimy jeszcze ok. 5 minut.
Do warzyw dodajemy makaron , mieszamy.
Źródło:https://gotujemyzpomyslem.blog/2019/03/27/makaron-z-warzywami-i-kulkami-z-miesa