ßßß Cookit - przepis na Pychotka

Pychotka

nazwa

Wykonanie

Home
Na Słodko
Ciasta
Pychotka
31
Mar
Pychotka
Loading...
0 Komentarzy
Kruche placki, beza, orzechy, migdały i pyszny krem.
Kruche ciasto:
300g masła lub margaryny
600g mąki
6 żółtek
3 łyżki kwaśnej śmietany
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru pudru
cukier waniliowy
Piana:
6 białek
200g orzechów włoskich
100g płatków migdałowych
150g cukru pudru
Powidła śliwkowe
Masa:
300g masła
2,5 szkl mleka
250g cukru pudru
5 żółtek
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki maki ziemniaczanej
cukier waniliowy
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto: Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać proszek do pieczenia, cukier puder i waniliowy, żółtka, śmietanę , wyrobić kruche ciasto. Schłodzić. Podzielić na 3 części.
Jedną część ciasta rozwałkować , wyłożyć do formy, posmarować powidłami.
Składniki na pianę podzielić na 3 części. Białka ubić z cukrem pudrem i waniliowym, wyłożyć na ciasto, posypać posiekanymi orzechami. Piec około 30 minut w 180*C.
Tak samo wykonać pozostałe 2 ciasta, na ostatnie zamiast orzechów posypać płatki migdałowe.
Masa: Z podanych składników ugotować budyń, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym, dodawać wystudzony budyń. Masę podzielić na 2 części, przełożyć placki.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
Źródło:http://kulinarnyprzepis.pl/pychotka