Wykonanie
Prawdziwe comfort food – jeśli zaczniesz dzień od takiego śniadania, nic nie ma prawa pójść źle. Uwielbiają ją zarówno duzi, jak i mali.
Absolutny klasyk, evergreen wśród owsianek – owsianka na
mleku z
bananem,
cynamonem i
miodem.Składniki (2 porcje)100g
płatków owsianych350ml
mlekaSól2
banany1/2 łyżeczki mielonego
cynamonu2 łyżeczki
mioduPrzygotowanieDo rondelka wlej
mleko, wsyp
płatki owsiane, dodaj szczyptę
soli, gotuj na średnim ogniu 6 minut, jak najczęściej mieszając, aż owsianka będzie miała kremową konsystencję.Dodaj pokrojonego w plasterki
banana,
cynamon, i
miód, wymieszaj.Zdejmij owsiankę z ognia, przełóż do miseczek, z wierzchu ułóż plasterki drugiego
banana.Smacznego!Reklamy