Wykonanie
Macie ochotę na choinki z ciasta francuskiego? To świąteczna przekąska, którą możecie zaserwować swoim gościom. Moim zdaniem to jedna z prostszych przystawek, które spełnią funkcję dekoracji na świątecznym
stole.Do przygotowania choineczek wykorzystałam produkty OLE!,HELIO oraz ePrezenty
Składniki :1 duże opakowanie
ciasta francuskiegoPołowa słoiczka pasty zielonejPołowa słoiczka pasty czerwonej10
oliwek zielonych Ole!Około 20 dag
sera żółtego pokrojonego w większą kostkę10 plasterków
wędlinygrube patyki do szaszłykówPrzygotowanie:Pół
ciasta francuskiego smarujemy pastą zieloną a drugą połowę pastą czerwoną. Na tej drugiej połowie układamy plasterki
wędliny. Ciasto tniemy na paski wzdłuż dłuższego
boku o szerokości ok. 2 cm. Nabijamy plasterki okrężnie na patyk tak, aby każda kolejna warstwa była nieco krótsza. Tak przygotowane choinki układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy choinki na 20 minut do piekarnika przy temperaturze 180°C. Choinki mocujemy na kostkach
sera, wierzch dekorujemy
oliwkami.