Wykonanie
Jeśli ktokolwiek z Was chce
mieć dostęp do świeżego
chleba bezglutenowego, a te z piekarni są dla Was mało smaczne lub za drogie to polecam przekonać się do pieczenia
chleba w domu. To naprawdę nic trudnego. Dziś proponuję przepis na
chleb bezglutenowy z zmianami konopi. Te super zdrowe ziarenka, nadają chlebkowi fajny smak i do tego przyjemnie strzelają pod zębami. Podane proporcje wystarcza na przygotowanie małego bochenka lub 6 bułeczek.Składniki :Mix mąk bezglutenowych200g
mąki jaglanej200g
mąki owsianej200g
mąki z
amarantusa7 g suchych
drożdżyOk 1.5 szklanki letniej
wodyŁyżeczka
soliGarść ziaren konopiMożna dorzucić Mix ziaren jak
dynia słonecznik sezam. Ja akurat dodałam tzn Mix superfoods.Wszystko razem dokładnie wyrabiamy, odstawiamy na 30min, choć to nie konieczne. Formujemy bochenek lub bułeczki i pieczemy na papierze do pieczenia w 220st ok 20 min.