ßßß Cookit - przepis na Pinacolada z mango

Pinacolada z mango

nazwa

Wykonanie

Przez Marzena 19 lipca 2017
Deser rewalacyjnie się sprawdza w prawdziwie letnią pogodę. Tak i nie narzekajcie że znowu mleko kokosowe byłam w Polse i sprawdziłam można go kupić od 6 zł w górę w supermarketach.
Składniki
mleko kokosowe (bardzo gęste) - 1 puszka
mango - 2 sztuki
dojrzały anananas lub ananas z puszki - 1/2 sklanki
szałwia hiszpańska (nasiona chia) - 6-8 łyżek
syrop klonowy (lub inny) - 3-6 łyżek
Instrukcje
Mango obieramy ze skórki, kroimy w kostkę (bez pestki) i miskujemy z ananasem.
Do masy dodajemy mleko kokosowe, tylko gęstą część, mieszamy dodając kilka łyżek syropu klonowego do smaku.
Na koniec dodajemy nasiona i dobrze mieszamy. Odstawimy do lodówki na 30 min lub na noc
Rewelacyjnie smakuje jako deser na upalne dni.
Źródło:http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/pinacolada-z-mango