Wykonanie
Kisiel brzoskwiniowy na pewno umili Wam jesienne dni 🙂 Specjalnie dla Hellozdrowie.pl przygotowałam zdrową recepturę tego słodkiego deseru. Do
kisielu nie używałam
białego cukru lecz
ksylitolu czyli
cukru z brzozy, który jest zdrowszy (
między innymi nie powoduje próchnicy, jest przyjazny dla diabetyków).
Kisiel był zdecydowanie jednym z moich ulubionych deserów w dzieciństwie! 🙂 Pamiętam, jak w niedzielne popołudnia po obiedzie zasiadałam przed telewizorem i z
kisielem w dłoni oglądałam Szansę na sukces 🙂 Aż łezka się w oku kręci.Pamiętajcie, że jesienią
brzoskwinie są najsmaczniejsze – słodkie i soczyste! Warto wykorzystać je na tak pyszny deser.Zapraszam serdecznie na Hellozdrowie.pl po przepis na:
Kisiel brzoskwiniowy z
ksylitolem – klik!
Zobaczcie też:
Galaretka z cydru
Owocowy deser z nasionami chia
Owoce zapiekane pod koglem-moglem z
płatkami jęczmiennymi