ßßß Cookit - przepis na Kisiel brzoskwiniowy

Kisiel brzoskwiniowy

nazwa

Wykonanie

Kisiel brzoskwiniowy na pewno umili Wam jesienne dni 🙂 Specjalnie dla Hellozdrowie.pl przygotowałam zdrową recepturę tego słodkiego deseru. Do kisielu nie używałam białego cukru lecz ksylitolu czyli cukru z brzozy, który jest zdrowszy (między innymi nie powoduje próchnicy, jest przyjazny dla diabetyków). Kisiel był zdecydowanie jednym z moich ulubionych deserów w dzieciństwie! 🙂 Pamiętam, jak w niedzielne popołudnia po obiedzie zasiadałam przed telewizorem i z kisielem w dłoni oglądałam Szansę na sukces 🙂 Aż łezka się w oku kręci.
Pamiętajcie, że jesienią brzoskwinie są najsmaczniejsze – słodkie i soczyste! Warto wykorzystać je na tak pyszny deser.
Zapraszam serdecznie na Hellozdrowie.pl po przepis na:
Kisiel brzoskwiniowy z ksylitolem – klik!
Zobaczcie też:
Galaretka z cydru
Owocowy deser z nasionami chia
Owoce zapiekane pod koglem-moglem z płatkami jęczmiennymi
Źródło:https://www.kuchniabazylii.pl/2017/09/kisiel-brzoskwiniowy