Wykonanie
Najprostsza
słodycz na podwieczorek lub do porannej
kawy :-)Składniki:1 op.
wafli1 szkl
cukru1/2 szkl
wody250 g
margaryny2 czubate łyżki
kakao1 1/2 szkl
mleka w proszkuWykonanie:
Cukier,
wodę,
kakao i
margarynę zagotować w rondlu.Po wystudzeniu dodać
mleko w proszku i zmiksować na gładką masę.Tak przygotowaną masą przełożyć
wafle i włożyć na parę godzin do lodówki, dobrze go czymś obciążając.Smacznego :-)
Kategoria:Ciasta i deseryAutor(ka): agattekh Czas publikacji: poniedziałek, 20 lutego 2017 18:00OpcjePoleć znajomemu wpis „Piszinger z masą
kakaową na mleku w proszku”Polecane wpisyPiszinger z
krówek IIKolejna propozycja na to, jak wykorzystać "stare"
krówki , które stwardniały i ciężko jest je pogryźć :-) Nie oznacza to, że ze świeżych
krówek nie można takiejPiszinger z
krówekŚwięta, święta i po świętach :-) witam wszystkich w Nowym Roku , z jeszcze większym zapałem do kucharzenia :-) A o to moja propozycja, jak zagospodarować twardePiszinger z
krówką i
marmoladąSkładniki: 1 opakowanie
wafli 1 puszka
mleka skondensowanego słodzonego 1 szkl.
marmolady owocowej Wykonanie: Puszkę z
mlekiem włożyć do garnka z
wodą i gotowaPropozycje świątecznych
ciasteczekU mnie w domu co roku na wigilijnym
stole ląduje ok 20 rodzajów drobnych tzw. cieszyńskich
ciasteczek. Oto przepisy na kilka z nich. Może się Wam przydadzą na ś
Andrut kakaowyPrawdziwy smak dzieciństwa. Nie
mogę sobie przypomnieć tylko czy mój ulubiony
andrut to ten z masą
kakaową czy ten z białą ;-) Tak czy siak obydwa są przepyszne