Wykonanie
Czas przygotowania: 10 minutZnane chyba wszystkim, spotykane niemal na każdej imprezie, a także przyjęciach. Kolorowe, pełne smaków i aromatów, podane pięknie się prezentują :) Tyle w kilku słowach można o nich powiedzieć. Sprawdzają się zawsze i zawsze też znikają ze stołu jako pierwsze. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, a zawsze zachwycają :) U mnie dziś koreczki z
serem,
ogórkiem, kawałkiem
papryki i
kabanosem. Ta wersja koreczków bardzo często pojawia się w moim domu na przyjęciach, takich jak Sylwester, urodziny, czy andrzejki. Wam również polecam przygotowanie koreczków na najbliższą domówkę :) --------- Dodatki możecie modyfikować według własnych smaków i upodobań, np.
kabanosy zastąpić
kiełbasą :)Składniki na koreczki:
ser w kawałku2-3
kabanosy1
paprykakilka
ogórków konserwowychPrzygotowanie koreczków:
Ser kroimy w równe kostki,
paprykę w kwadraciki, a
kabanosy i
ogórki na mniejsze kawałki.Nabijamy na patyczki kolejno jak na zdjęciu:
ser,
papryka,
ogórek i
kabanos. Przechowujemy w lodówce do chwili podania.