Wykonanie
Czy są tu jacyś fani
masła orzechowego? Jeśli tak, to koniecznie spróbujcie
masła migdałowego. To moja wielka miłość. A gdyby ktoś zapytał mnie o kreatywne wykorzystanie tego
masło, to najczęściej.... kreatywnie wyjadam je łyżeczką. Później, co prawda jest ciekawiej. używam go do naleśników, placków, słodkich omletów, na kanapki czy do owsianki, sprawdzi się jako alternatywa dla
masła np. w ciastach czy muffinach. Ale bezsprzecznie muszę przyznać się do tego, że najbardziej lubię wyjadać je łyżeczką...bez zbędnych ceregieli...Ja przygotowałam
masło migdałowe z dodatkiem
kakao. Dodałam także szczyptę
soli i odrobinę
syropu z agawy- ale te dodatki spokojnie możecie pominąć i zmiksować tylko
migdały.
Składniki:500 g
migdałówłyżeczka gorzkiego
kakaoszczypta
soliłyżeczka
syropu z agawy (lub innego słodzidła)Wykonywanie:Trzeba uzbroić się w cierpliwość:) Miksuj
migdały aż powstanie masa przypominająca
masło. Gdy masa będzie gotowa dodaj szczyptę
soli i
syrop z agawy. Zmiksuj ponownie przez chwilę. Przechowuj w lodówce do tygodnia.Smacznego!