Wykonanie
Pewnie pomyślicie skąd ten pomysł, żeby do
kapusty dodawać
mandarynkę. Dokładnie rok temu wcinałam
kapustę z
marchewką i nagle zapachniało mi
mandarynkami. Pomyślałam, że świetnie by mi tu pasowały i wkroiłam... instynkt mnie nie zawiódł - wyszło pysznie. Surówka zagościła na stałe w moim domu a mój mąż z chęcią zabiera ją do pracy. Nie wspominając, ze sama nosiłam ją na przekąskę :)
Składniki :1/4 główki niewielkiej
kapusty1 duża
marchew1 spora
mandarynka lub 2 małe
Kapustę siekamy w cienkie piórka.
Marchew obieramy ze skórki i tarkujemy na dużych oczkach.
Mandarynkę obieramy i każdą cząstkę obieramy z białej skórki, zachowując przy tym sok. Wszystkie składniki mieszamy razem. Gotowe :)Smacznego :)