ßßß
To ostatnie moje 'śniadaniowe' odkrycie ;-). Zamiast gotować kaszę jaglaną i miksować blenderem (i brudzić więcej naczyń) kupiłam płatki jaglane, które gotuję tylko 3 minuty i... gotowe! Podaję z sezonowymi owocami. Dzieci je pokochały nawet bardziej niż budyń jaglany, a smakują im bardziej delikatnie niż tradycyjny porridge z płatków owsianych :-). Próbowaliście już?Składniki na 1 porcję:pół szklanki płatków jaglanych1 szklanka mleka (zwykłe lub roślinne)cukier lub miód, do smakupół łyżeczki pasty z wanilii (lub wanilii pod inną postacią), niekoniecznieW garnuszku umieścić wszystkie składniki. Zagotować i pogotować około 3 minut, często mieszając. Jeśli płatki będą zbyt gęste, dodać odrobinę mleka (zazwyczaj dodaję około 3 łyżek). Przelać do miseczki, podawać z owocami.Uwaga: osoby na diecie bezglutenowej powinny poszukać płatków jaglanych niezanieczyszczonych glutenem.Smacznego :-).