ßßß
Zielone koktajle ze względu na swoje zalety przebojem zdobywają świat zdrowego żywienia! Zielone koktajle składają się wyłącznie z surowych składników, przez co wzrasta ich wartość odżywcza. Wysoka temperatura podczas procesu gotowania zabija wiele cennych substancji występujących w pożywieniu. Zielone koktajle zawierają witaminy, przeciwutleniacze, substancje przeciwzapalne, błonnik, wodę. Różnorodność składników, które można wykorzystać od przygotowania zielonych koktajli jest ogromna. Istnieje tyle możliwości łączenia zielonolistnych warzyw z owocami, że możecie pić inny koktajl każdego dnia. Ja dziś połączyłam dla Was szpinak, rukole, banana, borówki z odrobiną mleka migdałowego i syropu klonowego.Składniki, 1 duża porcja:2 duże garście szpinaku baby2 garście rukoli2 garście borówek1 banan3/4 szklanki mleka migdałowego1 płaska łyżka syropu klonowegoWykonanie:Szpinak i rukolę opłukać, włożyć do kielicha blendera, dodać obranego banana, borówki oraz mleko migdałowe. Wszystko miksować na największych obrotach przez minimum minutę, aż otrzymamy gładką i jedwabistą konsystencję.Następnie sprawdzić smak koktajlu, jeśli Wam odpowiada możecie pominąć syrop klonowy. Ja lubię jego smak dlatego po pierwszym zmiksowaniu dodaję łyżkę syropu i miksuję ponownie przez chwilę.
