Wykonanie
Takie ciasto nie robi się naprawdę długo...Składniki :250 g
masła2 łyżki
kakao1 i 1/2 szklanki
cukruPrzygotowanie :
Masło rozpuścić z
cukrem oraz
kakaem, wystudzić.
Pozostałe składniki :4
żółtka2 szklanki
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 szklanka
wiśni świeżych lub mrożonych, u mnie świeżePrzygotowanie :Do wystudzonej masy dodać 4
żółtka, stopniowo po jednym i ucieraćDodać stopniowo 2 szklanki
mąki ze zmieszanym proszkiem, ucieraćUbić pianę z
białek, wsypać
wiśnie - wymieszać, dodać ostrożnie pianę, wymieszaćWyłożyć na wysmarowaną blachę, piec przez około 30 min. w temp. 170 *C.To ciasto powinno udać się również z
czereśniami, a w najbliższym czasie upiekę je z
malinami :)
Wiśnie częściowo opadły na dno, ale może przesypanie ich
mąką coś pomoże.Pomimo wszystko było bardzo pyszne !