Wykonanie
Dwukolorowe smoothie z
moreli i
truskawek, z dodatkiem mrożonych
bananów. W sam raz na rozpoczęcie lata :-).Składniki na 2 porcje:2 duże
morele, odpestkowane2 nieduże zamrożone
banany (pokrojone na kawałki, zamrażane bez skórki)2/3 szklanki
mleka migdałowego lub
ryżowego (lub zwykłego)4 łyżki
syropu z agawy (lub więcej, do smaku)2 szklanki odszypułkowanych
truskawekMorele, jednego
banana (w kawałkach) i
mleko umieścić w blenderze kielichowym i zmiksować do gładkości. Dodać
syropu z agawy, do smaku i zmiksować. 2/3 mieszanki przelać do dwóch przygotowanych szklanek, rozdzielić po równo. Do pozostałej mieszanki w blenderze kielichowym dodać pozostałego
banana,
truskawki i zmiksować. Powoli nalewać do szklanek, najpierw kierując strumień na środek smoothie
morelowego, pod koniec na całą powierzchnię/boki. Podawać.Smacznego :-).Źródło przepisu - kitchentreaty.com .