Wykonanie
Znane połączenie
truskawek z
jogurtem podane w postaci smacznego deseru. Kolor czerwieni
truskawek podkręcony trochę barwą
wiśni, posłodzony jedynie
syropem z agawy, do smaku. Proste przygotowanie i oczywiście... trzymamy kciuki!Składniki na 2 porcje.Część biała:1/2 do 2/3 szklanki
jogurtu naturalnego1 nieduży zamrożony
banan, pokrojony na części
syrop z agawy do smakuWszystkie składniki dokładnie zmiksować w mikserze kielichowym. Skosztować i dosłodzić do smaku
syropem z agawy.Część czerwona:1 szklanka
truskawek1/4 szklanki mrożonych
wiśnipołowa zamrożonego
banana, pokrojonego na części
syrop z agawy do smakuWszystkie składniki dokładnie zmiksować w mikserze kielichowym. Skosztować i dosłodzić do smaku
syropem z agawy.Przelać do szklanek, najpierw czerwoną część, następnie białą. Podawać.Smacznego :-).