Wykonanie
By MagicPot, 10 czerwca 2016(Jeszcze nie oceniony)Loading...Hamburger z
niebieskim serem to naprawdę ciekawa propozycja – nigdy wcześniej nie próbowałam połączyć
mięsa wołowego lub wieprzowego z
niebieskim serem pleśniowym. Smak hamburgera był naprawdę rewelacyjny. Z początku obawiałam się – nigdy nie przepadałam za
serami pleśniowymi – do czasu, gdy po raz pierwszy zjadłam hamburgera z
niebieskim serem pleśniowym.550g
mięsa mielonego wołowegookoło 85g
niebieskiego sera pleśniowego
przyprawy:
sól,
pieprz czarny świeżo mielonyPrzygotowanie hamburgerów jest o wiele łatwiejsze aniżeli przygotowanie tradycyjnych kotletów mielonych.Przygotujcie miskę, do której wrzucicie
mięso mielone i doprawicie je
solą i
pieprzem czarnym świeżo mielonym.Składniki dokładnie wymieszajcie a następnie uformujcie rękoma cztery kotlety – hamburgery.Na środku każdego hamburgera przy użyciu kciuka zróbcie porządne wgłębienie.Gdy grill będzie rozgrzany połóżcie hamburgery na ruszcie wgłębieniem do dołu.
Ser pleśniowy rwiemy na mniejsze kawałki i odkładamy na bok.Gdy hamburgery będą podsmażone przewracamy je na drugą stronę i poprawiamy widelcem lub nożem głębokość dziurki i wkładamy porwane kawałki
sera i zapiekamy aż
ser zacznie się delikatnie rozpuszczać.Jeżeli z usmażonych kotletów będziecie chcieli zrobić tradycyjne kotlety, to powinniście podawać je z pokrojoną w plastry lub talarki
czerwoną cebulą.Smacznego!Polecam inne przepisy na dania z grilla: