Wykonanie
Piękny
słoneczny dzień na polskiej nadbałtyckiej plaży... I wędrujący
między ręcznikami sprzedawca popcornu, orzeszków w karmelu i... gotowanej
kukurydzy :) Właśnie jej smak ma dla nas ostatni pobyt nad morzem... Moja już-prawie-czterolatka zachwyciła się smakiem
kukurydzy. Po powrocie musiałyśmy ją ugotować. Ale jak "to" się robi? Po lekturze kilku stron internetowych z poradami powstał ten oto przepis :)
Składniki :
Kukurydza w kolbach
WodaCukierMlekoSólMasłoSposób przygotowania :
Kukurydzę umyj, oczyść z włosów. Włóż do zimnej
wody. Na 2 l
wody dodaj łyżeczkę
cukru i 50ml
mleka. Doprowadź do wrzenia i gotuj co najmniej 30 minut. Po upływie tego czasu sprawdź, czy ziarenka są już miękkie. Jeśli nie gotuj nadal-ja gotowałam 50 minut.Podawaj z
masłem i
solą.