Owoce zerkają na nas z każdego bazaru. Tu jagody, tam porzeczki... Niedawno truskawki, za chwilę maliny... W sumie nieważne, które owoce wykorzystacie do tego przepisu. Może to być jeden rodzaj. Może to być mieszanka. Latem obowiązkowo świeże. Zimą mogą być mrożone. Elementem łączącym będzie chrupiąca kruszonka :)Składniki:750g drobnych owoców (truskawki, maliny, jagody, porzeczki...)8 łyżek cukru1/2 szkl. mąki pszennej100 g masła lub smalcu3/4 szkl. otrębów pszennychSposób przygotowania:Owoce odszypułkuj i umyj. Wymieszaj z 4 łyżkami cukru i wsyp do żaroodpornego naczynia do zapiekania. Z mąki, tłuszczu, otrębów i 4 łyżek cukru zagnieć kruszonkę i posyp nią owoce.Zapiekaj około 25-30 minut w 180 st.Podawaj na ciepło z lodami.