ßßß Cookit - przepis na Papieska kremówka wadowicka

Papieska kremówka wadowicka

nazwa

Wykonanie

Po prostu. Ciacho z pysznym kremem budyniowym. Kojarzące się większości Polaków z Janem Pawłem II i Wadowicami. Kto nie jadł, powinien spróbować.
Składniki:
biszkopt (wg przepisu)
2 budynie waniliowe
750 ml mleka
4 łyżek cukru
250 g masła
3 łyżki cukru waniliowego
250 ml śmietany kremówki
Sposób przygotowania:
Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty.
Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu z wykorzystaniem 750 ml mleka z dodatkiem cukru. Wystudzony budyń zmiksuj z miękkim masłem.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywną masę z cukrem waniliowym. Masę budyniową wymieszaj ze śmietaną. Wyłóż na przekrojony biszkopt i przykryj drugim blatem. Posyp cukrem pudrem. Schłódź.
Źródło:http://www.pilkawkuchni.pl/2013/11/papieska-kremowka-wadowicka.html