ßßß
 
            
         Robicie sami szynki, pieczecie mięso na kanapki czy kupujecie wędlinę w sklepach. Ja robię już od dłuższego czasu sama, te szynki w sklepach nie są za zdrowe. Wolę sama zrobić pieczne mięska i zapewnić mojej rodzinie zdrowe śniadanie, pieczony chleb lub bułki kawałkiem takiego mięsa smakuje wyśmienicie.Wykorzystałam przyprawy jakie dostałam od firmy Tytka Smaku . Filet wyszedł bardzo aromatyczny i pyszny.Zapraszam :-)Składniki:- filet z kurczaka (podwójny)- 2 łyżki oleju- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka ziołowej Tytka Smaku- 1 łyżeczka husarskiej obsypki Tytka Smaku- 1 łyżeczka marynaty staropolskiej Tytka SmakuWykonanie:Do miseczki wlewamy olej i wsypujemy przyprawy, mieszamy i smarujemy taką marynatą filety. Przekładamy do miski, zamykamy i chowamy na noc do lodówki. Na drugi dzień filet przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 1 godzinę i 15 minut. Po upieczeniu wykładamy na talerz i zostawiamy do wystudzenia. Przechowujemy w lodówce.Smacznego :-)
Robicie sami szynki, pieczecie mięso na kanapki czy kupujecie wędlinę w sklepach. Ja robię już od dłuższego czasu sama, te szynki w sklepach nie są za zdrowe. Wolę sama zrobić pieczne mięska i zapewnić mojej rodzinie zdrowe śniadanie, pieczony chleb lub bułki kawałkiem takiego mięsa smakuje wyśmienicie.Wykorzystałam przyprawy jakie dostałam od firmy Tytka Smaku . Filet wyszedł bardzo aromatyczny i pyszny.Zapraszam :-)Składniki:- filet z kurczaka (podwójny)- 2 łyżki oleju- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka ziołowej Tytka Smaku- 1 łyżeczka husarskiej obsypki Tytka Smaku- 1 łyżeczka marynaty staropolskiej Tytka SmakuWykonanie:Do miseczki wlewamy olej i wsypujemy przyprawy, mieszamy i smarujemy taką marynatą filety. Przekładamy do miski, zamykamy i chowamy na noc do lodówki. Na drugi dzień filet przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 1 godzinę i 15 minut. Po upieczeniu wykładamy na talerz i zostawiamy do wystudzenia. Przechowujemy w lodówce.Smacznego :-)

