Wykonanie
Oglądaliście program "Pascal. Po prostu gotuj"? Uwielbiałam go. Czasem denerwowałam się niedostępnością niektórych produktów na naszym lokalnym rynku, ale inspiracji dostarczył mi mnóstwo. Najczęściej wracam do jego
banalnych przepisów - a ulubionym stał się stracony chlebek. Szybki, pożywny i smaczny. Moja córcia też go lubi :)Niewątpliwą zaletą przepisu jest wykorzystanie
chleba, który zwykle trafiłby do kur hodowanych przez moją ciocię. W tym przepisie dostaje drugie życie :)
Składniki:6 kromek czerstwego
chleba2
jajka1/2 szkl.
mleka3 łyżeczki
cukru1 łyżeczka
cynamonuolej do smażeniaSposób przygotowania:Roztrzep
jajka i dodaj
mleko. Wsyp
cukier i
cynamon. Wymieszaj. Na patelni rozgrzej
olej. Namocz
pieczywo w
mleku i przełóż na patelnię. Smaż do zezłocenia.