U Was też tak zimno?Podrzucam przepis na danie jesienno-zimowe, szybkie, rozgrzewające, dodające energii? Curry z dynią zaspokoi wszystkie te potrzeby. A dodatkowo ma jedną zaletę... danie przygotowuje się w jednym garnku :)InspiracjaSkładniki:3 cebule1 mała dynia500g ziemniaków1 mały seler korzeniowy500ml krojonych pomidorów z puszkikawałek imbiru5 łyżek oleju2 ząbki czosnku2 łyżeczki soli1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka kuminu1 łyżeczka mielonych goździków1/2 łyżeczki mielonego pieprzu1 łyżeczka żółtej pasty currySposób przygotowania:Cebule obierz, pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj starty imbir oraz przyprawy. Po kilku minutach smażenia dodaj pokrojone w dużą kostkę warzywa: seler, ziemniaki i dynię, rozgnieciony czosnek. Duś 25-30 minut. Gdy warzywa będą miękkie dodaj pomidory. Wszystko zagotuj.Podawaj z ryżem.