Wykonanie
Jest, pojawił się mój ukochany
rabarbar. Co prawda
truskawki jeszcze nie nasze, ale skusiłam się i kupiłam pojemniczek. Ugotowałam gar kompotu z
rabarbaru i pomyślałam, że mogłabym z części zrobić pyszny koktajl. Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam
rabarbar, chociaż jako dziecko go nie znosiłam, jego smak to był dla mnie koszmar. A teraz wykorzystuje go na różne sposoby. Polecam wam taki pyszny koktajl.Zapraszam :-)Składniki:- 500 g
rabarbaru- 1 l
wody- 2-3 łyżki
cukru trzcinowego- kilka
truskawek- 150 ml musu
truskawkowegoWykonanie:Do garnka wlewamy
wodę i dodajemy obrany i pokrojony na kawałki
rabarbar, przykrywamy przykrywką i gotujemy na małym ogniu 20 minut. Następnie dodajemy
cukier i studzimy.Do przestudzonego kompotu dodajemy pokrojone
truskawki i wlewamy mus
truskawkowy i miksujemy wszystko dokładnie blenderem. Przelewamy do szklaneczek i pijemy. Fajnie smakuje taki schłodzony w lodówce.