Wykonanie
No niestety, od czasu przychodzi chwila, w której stawiam mojego MENSZAprzed faktem dokonanym, czyli obiadem bez
mięsa ;-)Różnie do tego podchodzi, tym razem reakcja była na 3-Ale po dokładnemu wyczyszczeniu talerza chyba nie było tragedii.Składniki:(2-3 porcje)~większa szklanka
kuskusu~6-7
szparag~pół
papryki~pół
papryczki chili~pół małej
cukinii~mała
cebulka~większy
pomidor~łyżka
oleju rzepakowego~sól,
pieprz~szklanka
bulionu warzywnegoWykonanie:
Kuskus jest rewelacyjny, szczególnie ze względu na szybkość przygotowania.Dlatego
bulion doprowadzamy do wrzenia i zalewamy nim
kuskus jakieś 2-3 cm ponad niego.Po 5 minutach jest gotowy.Na patelni rozgrzewami
olej,smażymy na nim pokrojoną w kosteczkę
cebulę z
chili,Po ok 2 minutkach dorzucamy obrane i pokrojone nóżki
szparagoraz
paprykę w plastrach, chwilę póżniej
cukinie w większą kostkę.
Pomidora parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dorzucamy do reszty.po ok 5-6 minutach dorzucamy główki
szparag i smażymy jeszcze 2 minutki.Na koniec mieszamy warzywka z
kuskusem.
Niby nic a pychotka.Również jako obiadek do pracy czy szkoły.