Wykonanie
Pewnie zauważyliście,że ostatnio dużo tu tzw. szybkiej kuchni... no cóż, czasem to konieczność, a czasem zwykłą wygoda ;-) Swoją
drogą to lubię zrobić coś szybko i smacznie :-) np. wszelkie koktajle - tu ich jeszcze nie opisywałam, ale robię je dość często. A robię dlatego, że szybko, że zdrowo, że to taki posiłkowy kompakt idealny właśnie na szybką przekąskę ;-) To te "bez wkładki", a te z dodatkiem sycącego wypełniacza doskonale nadają się na śniadanie. Tak jak ten, o którym tu dziś
mowa :-) Z jednej strony lekki, z drugiej sycący, dostarczający energii na cały poranek. Spróbujcie koniecznie, bo to chyba jeden z najprostszych koktajli w mojej kuchni :-)SKŁADNIKI1
banan1 opakowanie
jogurtu naturalnego (150 - 180 g)1/4 szklanki komosy ryżowej białej1/2 szklanki
wodycynamonKomosę przelewamy wrzątkiem, a następnie gotujemy w wodzie do miękkości. Przestudzoną komosę,
banana,
jogurt i
cynamon (
dajcie go według własnego uznania, ale nie za dużo, żeby nie zdominował smaku) miksujemy razem, przelewamy do szklanki i wierzch posypujemy
cynamonem.