Wykonanie
Pierwszy długi weekend majowy powoli dobiega końca. A mnie nagle naszło na coś słodkiego, co zdarza mi się naprawdę bardzo rzadko. A dziś praktycznie od samego rana tupią za mną
słodycze, jeśli też tak macie to zapraszam na błyskawiczny, banalny w wykonaniu deser. Zapewne każdy go zna nie od dziś, ale może przypomnę, bo w chwili małego głoda jest niezastąpiony :)Składniki- 3 kolorowe
galaretki- kiść
winogron lub innych
owoców-
śmietanka 30% 125 ml- kawałek
czekolady mlecznej, lub gorzkiejWykonanie
Galaretki przygotować w/g przepisu na opakowaniu i odstawić do ostudzenia ( najlepiej każdą wylać do płytkiej, szerokiej miseczki, szybciej zastygnie i dobrze się
potem będzie kroić ). Stężałą
galaretkę pokroić w kwadraty, przełożyć do szklaneczek, na
galaretkę poukładać
owoce ( u mnie
winogrona ). Schłodzoną
śmietankę ubić, przełożyć na
owoce. ( jeśli lubimy bardziej słodkie desery do ubijanej
śmietanki można dodać łyżkę
cukru pudru, ja nie dodaję )
Czekoladę zetrzeć na tarce i udekorować wierzch deserków.Smacznego :)