Wykonanie
Kompoty domowej roboty są lepsze, inne niż wszystko, a ich smak jest zaskakujący co można wyczarować z
owoców. Kompot z
rabarbaru jest lekko kwaśny i dobrze gasi pragnienie a do tego jest baardzo smaczny i błyskawiczny w przygotowaniu. Jeżeli nie lubicie kawałków
rabarbaru to możecie go przecedzić przez sitko, ale mi one nie przeszkadzają, a wręcz lubię je wyjadać.
Składniki:– 0,75 kg
rabarbaru;– 1,5 litra zimnej
wody;– 10 łyżeczek
cukru;– 2 łyżeczki
cukru wanilinowego;– 3
goździki;Wykonanie:
Rabarbar umyć, oczyścić, pokroić w kawałki, zasypać
cukrem i odstawić na godzinę. Po tym czasie zalać
wodą dodać
cukier wanilinowy i
goździki. Gotować na małym ogniu do miękkości.Proste a jakie smaczne