ßßß Cookit - przepis na Ciasto Kinder Country bez pieczenia

Ciasto Kinder Country bez pieczenia

nazwa

Wykonanie

Kochamy ciasta bez pieczenia prawda? Są zawsze pyszne, kaloryczne (niestety) i szybko znikają.
3 Bit (sprawdź) dzieli się teraz u mnie miejscem na podium z ciastem Kinder Country :)
Mój ukochany batonik doczekał się swojej większej wersji w postaci ciasta. na pomysł trafiłam przypadkiem na blogu lowca-smaku.blogspot.com, no i nie czarujmy się - przepadłam. Od razu wiedziałam, że ten weekend będzie należał do Kinder Country :)
Ciacho jest przepyszne, z resztą pewnie sami się domyślacie :D
Niestety po takiej wersji nie możemy spodziewać się, że będzie ona dietetyczna - a szkoda.
Z drugiej jednak strony, czasami możemy sobie pozwolić na bombę kaloryczną :) Zachęcam :D
Co potrzebujemy:
2 x 200 ml śmietany 30%
250 g serka mascarpone
2 , 5 +1 szklanki pszenicy w miodzie
ok 220 g herbatników
1 biała czekolada (100 g)
2 mleczne czekolady (100 g)
*składniki na tortownicę o średnicy 26 cm
1. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (>>KLIK<<). Odstawiamy do przestygnięcia.
Śmietanę (200 ml) ubijamy na sztywno. Przy niewielkich obrotach miksera, dodajemy łyżkami serek
mascarpone, a następnie wlewamy uprzednio roztopioną białą czekoladę.
2. Do tak przygotowanej masy, wsypujemy 2 , 5 szklanki pszenicy w miodzie i dokładnie mieszamy łyżką.
Dno tortownicy pokrywamy herbatnikami, a następnie wykładamy przygotowaną wyżej masę. Wyrównujemy i układamy kolejną warstwę herbatników.
3. Przygotowujemy czekoladową masę. Ponownie ubijamy śmietanę (200 g) i tym razem dodajemy roztopione wcześniej mleczne czekolady (przestygnięte).
Tak przygotowaną masę wykładamy na warstwę herbatników.
4. Wierzch obsypujemy ok 1 szklanką pszenicy.
Uwaga! Gotowe ciasto najlepiej chłodzić przez cała noc w lodówce.
SMACZNEGO :)
Źródło:http://bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com/2016/04/ciasto-kinder-country-bez-pieczenia.html